Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ποιός θα γλυτώσει ? Αρκάς - Lord Of Education

Επειδή πέρα από τον ξύλινο λόγο υπάρχουν πολλοί τρόποι να ειπωθούν κάποια πολύ σοβαρά πράγματα, κάντε κλικ για την ελεύθερη μετάφραση γνωστής επικής ταινίας (Lord of education)  και διαβάστε ένα παλιό αλλά επίκαιρο κόμικ του Αρκά...







Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ηλεκτρονική κάρτα στα σχολεία

Ηλεκτρονική κάρτα εγκαθιστά το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, έτσι ώστε να ελέγχεται ποιοι εκπαιδευτικοί εργάζονται, πού και πόσο.


Ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνέντευξη που παραχωρεί στο «Εθνος της Κυριακής», αποκαλύπτει ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίσταται «η υποχρεωτική ηλεκτρονική ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος», μια κίνηση, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στα πορίσματα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης για τους «εκτός τάξης εκπαιδευτικούς».

Είναι τουλάχιστον προκλητικό πως τα εκατομμύρια που ξοδεύονται κάθε φορά που αλλάζουν (τουλάχιστο ανά διετία) οι σφραγίδες, στήνεται "διαφημιστική καμπάνια" για το πόσο καλές είναι οι μεταρρυθμίσεις ή εφαρμόζεται μια αντίστοιχου τύπου ανοησία (με την αντίστοιχη μίζα) είναι περισσότερα από αυτά που "εξοικονομούν" ρίχνοντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εκπαιδευτικούς. 

Και όλα στο όνομα της σωτηρίας του Έλληνα Φορολογούμενου.

"Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο
αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς
θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς"

...που έλεγε κι ο Βάρναλης. 
Αλλά εύκολο είναι να ξυπνήσει;

16/7/2013

Μανώλης Φραγγίδης


Λίστες προς απόλυση ΠΡΙΝ την ψήφιση σχετικού νόμου

Βγήκαν εσπευσμένα από το υπουργείο Παιδείας τα ονόματα των εκπαιδευτικών που τίθενται σε απόλυση-διαθεσιμότητα, ώστε να προχωρήσει το πρώτο “ξεσκαρτάρισμα” βάσει... κοινωνικών κριτηρίων.

Έφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα εκπαιδευτικών που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου.

Και όλα αυτά πριν συζητηθεί η ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή!

Σχετική συνέντευξη του νέου Προέδρου της ΟΛΜΕ Θέμη Κοτσιφάκη (Κάντε κλικ εδώ). Προσέξτε πως ο δημοσιογράφος επιμένει πως δεν πρόκειται για απολύσεις αλλά για "κινητικότητα" και περιορίζονται σε "κομμωτική- αργυροχρυσοχοΐα".


16/7/2013
Φραγγίδης μανώλης

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μαζική και κοινή πορεία ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμιων σωματείων

Η έκτακτη γενική συνέλευση που έλαβε χώρα την την Παρασκευή, 12/7/2013 στις 10:00 στο ΕΠΑΛ Άρτας αποφάσισε κοινή διαδήλωση στις 11:00 της ίδιας ημέρας με τους εργαζόμενους στα πρωτοβάθμια σωματεία και κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων εν όψει της απεργίας στις 16/7/2013. Η πορεία είχε μεγάλη συμμετοχή (εργαζόμενοι του Δήμου Αρταίων, δημοτικοί αστυνομικοί και σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας, εργαζόμενοι του ΤΕΙ Ηπείρου, του Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας και τέσσερα απορριμματοφόρα να προπορεύονται) και κατέληξε σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12:00. 

Με απόφαση της Γ.Σ. κατάληψη και η συνέλευση συνεχίζουν τη Δευτέρα 15/7/2013 στις 8:00 το πρωί, στο κτήριο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Η απεργία ενδέχεται να εξελιχθεί σε 48ωρη (ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ) - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ έκτακτα η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ την Δευτέρα. Ήδη, 2 Σωματεία (ΕΛΜΕ-Δήμος Αρταίων) προγραμματίζουν λεωφορεία για την Αθήνα, οπότε και η προσπάθεια για συμμετοχή στην ταυτόχρονη απεργιακή συγκέντρωση της Άρτας θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη.
 

Αποχώρηση ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ από το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Στη διαδικασία ψήφισης των αποφάσεων για το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ για την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ στην πρώτη ψηφοφορία καταψήφισαν την πρόταση για κινητοποιήσεις και για τη σύγκληση Διαρκούς Συνεδρίου. Στη συνέχεια ζήτησαν καταμέτρηση και δήλωσαν ότι απέχουν από τη συγκεκριμένη ψηφοφορία. Αφού έγινε η καταμέτρηση και υπήρξαν 214 ψήφοι υπέρ της πρότασης σε σύνολο 347 παρόντων (οι σύνεδροι του ΠΑΜΕ δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη ψηφοφορία αφού δεν θα ψήφιζαν κανένα πλαίσιο πέρα από το δικό τους).

Πέρα από τις όποιες τεχνικές-καταστατικές διαδικασίες, η αποχώρηση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ από ένα συνέδριο που αντιμετωπίζει για πρώτη φορά απολύσεις μονίμων εκπαιδευτικών και καταργήσεις ειδικοτήτων προκειμένω να μην παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις εναντίων της κυβέρνησης τους χαρίζουν επάξια τον τίτλο των Κυβερνητικών Συνδικαλιστών. 

Οι σύνεδροι έχουν ονοματεπώνυμο και συγκεκριμένη αποστολή. να μεταφέρουν στο συνέδριο τις αποφάσεις της βάσης των εκπαιδευτικών. Όσοι αποχώρησαν, τι δικαιολογία θα ψελλίσουν στους απολυμένους συναδέλφους τους; 
"Δεν ήξερα..."
"Έτσι κάναν όλοι..."
"Είχα ενστάσεις επί της διαδικασίας..."
"Δεν κατάλαβα τι σημαίνει διαρκές συνέδριο..."

Ποιος από αυτούς, χωρίς ντροπή, θα κοιτάξει στα μάτια τον προς απόλυση συνάδελφο που τον εμπιστεύθηκε με την ψήφο του να τον εκπροσωπήσει; Πως έφυγε από το συνέδριο που με τις εισφορές των συναδέλφων πήγε, για να κοιμηθεί τον ύπνο του δικαίου;

Τα Συνέδρια δεν είναι τουρισμός, γνωριμίες και μπουζούκια. Όσοι ήμασταν παρόντες στο 16ο Συνέδριο (και δεν εμφανιζόμασταν μόνο στα τρία γεύματα και τις ψηφοφορίες) παρακολουθήσαμε την επίπονη προσπάθεια, κάθε μέρα από τις 9 το πρωί μέχρι τις μικρές μεταμεσονύκτιες ώρες, άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες και ιδεολογίες να προσπαθούν να ξανακάνουν τον συνδικαλισμό αυτό που έπρεπε να είναι. Ασπίδα και όπλο των εργαζομένων και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης. 

Στο συνέδριο πήγαμε με μια αποστολή. Να μεταφέρουμε την φωνή, την αγωνία και την αγανάκτηση των συναδέλφων. να εξασφαλίσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Αυτά που μας κλέβουν. 

Και όποιος από εδώ και πέρα δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αυτή τη φορά δεν θα έχει να κάνει μόνο με τη συνείδησή του. Θα έχει να κάνει και με τους συναδέλφους που τον ψήφισαν. 

13/7/2013
Φραγγίδης Μανώλης

Σύμπραξη ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΠΑΜΕ για μείωση συνδρομής στην ΟΛΜΕ κατα 5 ευρώ ετησίως

Σε μια κρίσιμη χρονικά περίοδο για τους εκπαιδευτικούς διεξήχθη το 16ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. 
Εν μέσω επίταξης, με απολύσεις να κρέμονται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον λαιμό του κάθε συναδέλφου μέσω εφαρμογής του νέου πειθαρχικού, της αξιολόγησης, της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, των υποχρεωτικών μετατάξεων και μεταθέσεων, απορρίφθηκε η πρόταση των ΣΥΝΕΚ να αλλάξει η ημερήσια διάταξη και να συζητηθεί πριν από οτιδήποτε άλλο το φλέγον θέμα των απολύσεων. Έτσι, το πρώτο θέμα που απασχόλησε το συνέδριο ήταν η μείωση της εισφοράς (!). . .

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ με το επιχείρημα πως "Το εισόδημα των εκπαιδευτικών έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα"  μειώθηκε η συνδρομή από 15 σε 10 ευρώ ετησίως. 
Ο κάθε συνάδελφος έγινε πλουσιότερος κατά 40 λεπτά τον μήνα και η ΟΛΜΕ φτωχότερη κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Και η απόφαση αυτή ελήφθει την στιγμή που συνάδελφοι τίθενται σε αργία με την εφαρμογή του νέου πειθαρχικού και χρειάζονται στήριξη τόσο οικονομική όσο και δικαστική, οι απολύσεις είναι προ των πυλών, και ένα εύρωστο απεργιακό ταμείο είναι αναγκαίο για υλοποίηση κινητοποιήσεων διαρκείας. 

Αντί λοιπόν να ασκηθεί πίεση για εξορθολογισμό της διαχείρισης των οικονομικών της ΟΛΜΕ, οι ΠΑΜΕ-ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ προτίμησαν (προφανώς λαμβάνοντας υπόψιν τους νέους συσχετισμούς που οδήγησαν και στη δημιουργία ενός αριστερού προεδρείου) την τακτική της "Καμμένης Γης". Τους κυβερνητικούς τους καταλαβαίνω. Άλλοι ευθύνονταν για την κακοδιαχείριση των ταμείων της ΟΛΜΕ και όχι οι ίδιοι που τόσα χρόνια είχαν την πλειοψηφία. Όπως άλλωστε και στο κοινοβούλιο. Το ΠΑΜΕ όμως τι συμφέρον έχει από την οικονομική διάλυση του ταμείου της ΟΛΜΕ;

Και σε τελική ανάλυση, ποιος αισθάνεται οικονομική ανακούφιση με τα 40 λεπτά τον μήνα που θα παραμένουν στην τσέπη του όταν οι μισθοί έχουν καταβαραθρωθεί και η εργασιακή επισφάλεια στο δημόσιο βρίσκεται προ των πυλών; Ο Λαϊκισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Όποιος γνωρίζει ας με διαφωτίσει...

 13/7/2013
Μανώλης Φραγγίδης                                

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

            ΕΛΜΕ  ΑΡΤΑΣ
                  
Ταχ. Δ/νση: Μαξ. Γραικού (1ο Γ/σιο)
Τ.Κ. – Πόλη: 47100 – Άρτα

Τηλέφωνο: 2681079026
FAX: 2681079026


Άρτα, 11 Ιουλίου 2013



ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ - ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η κυβέρνηση με νέο νομοσχέδιο – φονιά που κατέθεσε προχτές στη βουλή καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» 2.500 καθηγητές (52 ειδικοτήτων) στέλνοντας τους στην ανεργία, καταργώντας τρεις ολόκληρους τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Πάνω από 20.000 μαθητές θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια…

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή, 12/7/2013 στις 10:00 στο ΕΠΑΛ Άρτας και σε κατάληψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 12:00 της ίδια ημέρας



ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ