Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

1ο βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Άρτας στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας!


Με το 1ο βραβείο στην κατηγορία, “grand prix” στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας για το 2013 τιμήθηκε το Μουσικό Σχολείο Άρτας το Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα σε 4000 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν, από τα τέλη Οκτωβρίου, στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας με θέμα: "Ιστορίες και μύθοι της Ανατολής και της Δύσης
«Λοιπόν διηγήσου!…»", ο οποίος διοργανώθηκε από την πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι μαθητές της Β’ τάξης του Μουσικού Σχολείου Άρτας αρίστευσαν κερδίζοντας το πρώτο βραβείο.

Παρ'όλες τις γενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η  Μουσική και Καλλιτεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα, με υποστελέχωση και  υποχρηματοδότηση, αλλά και με άλυτο ακόμα το ειδικό κτηριακό πρόβλημα που ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς, το Μουσικό Σχολείο Άρτας συνεχίζει να παράγει και να προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό, κάνοντάς μας περήφανους.

Συγχαρητήρια λοιπόν, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και διεύθυνση που συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Που με θυσίες και προσπάθεια θυμίζουν σε όλους πως η παιδεία και ο πολιτισμός είναι κοινωνικά αγαθά που οφείλουμε να προασπιζόμαστε, που οφείλουμε να διεκδικούμε  , που οφείλουμε να καλλιεργούμε.

Καλή συνέχεια. Γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοια σχολεία.

3/4/2013
Μανώής Φραγγίδης
      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου